25.06.2020. *Koncert “Duo Varga”*, kinodvorana Čazma, 19:30 h

Duo Varga čine Zita Draušnik na violončelu i Nadia Varga Modrić na klaviru.

Nadia Varga Modrić dobitnica je brojnih nagrada. Laureatkinja je državnog natjecanja Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, međunarodnog natjecanja ‘Etide i skale’, natjecanja komornih sastava u klavirskom duu sa Domagojem Gusčićem te finalistica prestižnog natjecanja „EPTA“. Radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ziti Draušnik, tijekom studija u Beču, kao najboljoj studentici gudačkog odjela, dodijeljena je stipendija Josef Windisch. Dugo godina bila je i stipendistica zaklade Musik und Jugend iz Liechtensteina. I ona je laureatkinja brojnih međunarodnih natjecanja kao što su radijsko natjecanje Concertino Praga u Pragu te natjecanje David Popper u Budimpešti, a 2007.godine osvojila je 2. nagradu na natjecanju Johannes Brahms u austrijskom Pörtschachu u konkurenciji 43 violončelista iz cijelog svijeta. Na istom je natjecanju osvojila i posebnu nagradu – recital na festivalu Sommets Musicaux de Gstaad u Ženevi. Od 2015. godine stalna je članica Zagrebačke filharmonije, a od 2017. je zamjenica vođe violončela. Od 2018. predaje komornu glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

25.6.2020., kinodvorana Čazma, 19:30 h. Ulaz slobodan!

Program


L. Boccherini

Sonata br.1 u A – Duru, G. 13
Allegro moderato
Largo
Allegro


B. Kunc

Notturnino, Op. 45

N. Miaskowsky

Sonata br.1 u D – Duru, Op.12
Adagio – Andante
Allegro passionate – Adagio

D. Popper

Mađarska rapsodija, Op. 68

Koncertni događaj odvija se u organizaciji Centra za kulturu, Gradskog muzeja Čazma, a pod financijskim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Čazme.

%d blogeri kao ovaj: