30.01.-24.06.2020. *Izložba “ČAZMA = VODA”*

Izložba reproduciranih fotografija Davora Kirina koje u kadru imaju neki oblik, odnosno agregatno stanje vode postavljena je s ciljem obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa (2.2.) te Svjetskog dana voda (22.3.) čime predstavljamo bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta čazmanske okolice kojeg bez vode ne bi bilo.

Osim položaja uz rijeku Česmu, uz čiji su tok tijekom druge polovine 20. stoljeća nicali umjetni ribnjaci i tako stvarali dom mnogim novim vrstama, valja naglasiti da se i ime grada Čazme može vezati kako uz ponore, kanjone i meteorite, tako i uz vodu (prema grčkom chasma).

Dio reproduciranih fotografija autorski su rad djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije.

O autoru: Davor Kirin rođen je u Zagrebu, 1959. godine. Srednju školu pohađao je u Zagrebu. Radio je u Čazmatransu od 1979. do 1991. kada kao dragovoljac odlazi u Domovinski rat gdje je bio pripadnik 105. brigade te 16. topničko-raketne brigade HV-a. Od 1995. godine počinje raditi u Ministarstvu obrane RH, Odnosi s javnošću, u redakciji Hrvatskog vojnika, do 2013. godine kada odlazi u mirovinu.

SURADNICI: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ

Selekcija fotografija: dr. sc. Maja Cepetić Rogić, Jadranka Kruljac Sever

%d blogeri kao ovaj: